Svein Rudnå

JAKTKNIV

Jeg lager typiske jaktkniver med blad i rustfritt materiale. Stort sett er knivene laget etter egne modeller, men jeg kan også lage etter kundens egne ønsker. Bladet er som regel helstål av ELMAX Superclean fra Uddeholm., formet/produsert i eget verksted og herdet/anløpt i egen smie. Alle ståldetaljer er i rustfritt materiale. Førsteklasses materiale i skaft og slire. Nedenfor er vist noen eksempler på eget arbeide/egne modeller.

1. Jaktkniv # 20  i ELMAX med hel tange og høy slipefas. Skaft av Amboyne med fingerstopp av Koa, dekorert med mosaikkpinner i nysølv/messing. Kniven har avtagbar håndstropp med lås av forniklet messing. Slire sydd av ett stykke lær  men med ekstra fleksibelt og høyt oppheng.Kundens geværkaliber lagt inn i slira.

 

2. Jaktkniv #116 i ELMAX med plan slipefas over hele bladhøyden. Bladmodell A. Med heltange og med sideplater i Micarta, fingerstopp i kompakt messing. Elgskinn-dekorert slirefront.

     

    

                                                             

 

3. Jaktkniv  #74 i ELMAX, blad med heltange og høy slipefas. Sideplater av elghorn, mosaikkpinner i nysølv/messing. Slire i ett stykke lær og med ekstra høyt oppheng etter kundens ønske.

  

 

4. Jaktkniv #02 i ELMAX, kort tange og vanlig slipefas. Sirkelpolert blad. Skaft av valbjørk med fingerstopp av stabilisert bøk og med messing mellomlegg. Kundens geværkaliber lagt inn i slira.

  

 

5. Jaktkniv #19 i ELMAX med mellomhøy slipefas. Vanlig tange. Stabilisert tre i skaft og fingerstopp. Bladlengde 9 cm, totallengde kniv 21 cm.

 

6. Jaktkniv #124 i ELMAX, med høy slipefas og vanlig tange. Bladmodell B. Skaft i ukjent afrikansk tre, fingerstopp av kompakt messing. Med avtagbar håndstropp. Bladlengde 10 cm. Slie med fleksibelt oppheng

 

7. Liten jaktkniv #72 i ELMAX med heltange og høy slipefas. Bladmodell E.  Sideplater av elghorn og med fingerstopp av kompakt duraluminium. Lagt inn sort kontrast mellom bladtange og fingerstopp/sideplater.  Bladlengde 9 cm, totallengde kniv er 14 cm.

 

 

8. Jaktkniv #99 i ELMAX, bladmodell D med høy slipefas og bladlengde 11 cm (totallengde kniv er 22,5 cm). Sideplater av Koa med fingerstopp av kompakt duraluminium. Oppheng integrert i slira, dvs det hele er sydd av ett stykke lær.

Svein RudnåTelefon: 32722098Nettstedskart